Strafbeschikking advocaat geregeld

Strafblad strafbeschikking

Als u een strafbeschikking ontvangt en niets doet, komt deze na twee weken vast te staan. Een strafbeschikking kan een werkstraf inhouden, maar ook een boete. Deze kan worden opgelegd voor een overtreding (bijvoorbeeld gevaarlijk gedrag op de weg in het verkeer), maar kan ook voor een ernstiger strafbaar feit worden opgelegd, zoals diefstal, mishandeling of een bedreiging.

 

Een boete strafbeschikking valt toch wel mee?

Mogelijk denkt u: Ik betaal de boete, dan ben ik ervan af. Dat kan het geval zijn. Maar wat mensen zich vaak niet realiseren is dat dan wel de opgelegde straf komt vast te staan en u daarmee schuld erkend. Deze strafbeschikking komt dan net als een veroordeling door een rechter op uw strafblad te staan. Kortom: In rechte staat dan vast dat u zich aan dat feit heeft schuldig gemaakt. Met alle mogelijke gevolgen van dien, bijvoorbeeld voor (behoud van) uw werk of het krijgen van een Verklaring over het Gedrag (VOG) die steeds vaker wordt vereist als u ergens solliciteert.

 

Gevolgen van de strafbeschikking voor uw strafblad

Een geaccepteerde strafbeschikking betekent niet altijd dat u een verklaring over uw gedrag (VOG) niet meer krijgt. Dit hangt van vele zaken af, zoals de aard van het feit (diefstal? bedreiging?), de hoogte ervan en de tijd die is verstreken tussen de aanvraag van de VOG en het moment van opleggen van de strafbeschikking. Maar ook een lagere straf kan tot vervelende gevolgen leiden. Een strafbeschikking in de vorm van een boete voor verduistering of diefstal, zal bijvoorbeeld wel degelijk gevolgen kunnen hebben voor een baan in de zorg. Daar komt u immers vaak in contact met hulpbehoevende mensen waar diefstallen gemakkelijk kunnen worden gepleegd, zo zal Justitie kunnen zeggen. En wat te denken van een baan als beveiliger, als een boete voor mishandeling is uitgesproken. Om over defensie nog maar te zwijgen, als drugs in het spel zijn.

 

Accepteer niet zomaar een strafblad met een strafbeschikking

Het is belangrijk stil te staan bij eventuele gevolgen van het betalen of accepteren van een strafbeschikking. Zowel als dit een boete is als een werkstraf. Later kunt u met een strafblad worden geconfronteerd en spijt krijgen dat u de zaak niet aan een advocaat heeft voorgelegd en aan een onafhankelijk rechter door het instellen van verzet. Het is belangrijk te weten dat de strafbeschikking wordt verstuurd door de aanklager zelf, en er geen enkel rechterlijk ambtenaar naar heeft gekeken! Wij maken vaak mee dat een zaak helemaal niet zo duidelijk is als u denkt of zoals men u wil laten geloven. Zo bereiken wij regelmatig een sepot bij een omzitting over een strafbeschikking of een lage(re) strafoplegging. 

 

Wat wij doen als advocaat voor uw strafblad

 Als advocaat bespreken wij uw zaak en de mogelijke gevolgen van de strafbeschikking voor uw strafblad. Wij stellen zo nodig verzet voor u in en vragen het strafdossier voor u op. Daarna kunnen wij beoordelen of het onderzoek wel juist is uitgevoerd (vormverzuim) en wat uw kansen zijn in uw strafzaak. Wellicht is een vrijspraak mogelijk en is een lagere straf te verwachten bij de Politierechter bijvoorbeeld. Of heeft u recht op een strafkorting in verband met overschrijding van de redelijke termijn waarbinnen de strafzaak moet zijn afgehandeld?

Als u het formulier invult neemt een advocaat gratis en vrijblijvend contact met u op en kan een eerste inschatting met u worden gemaakt voor gevolgen voor uw strafblad als u een strafbeschikking betaalt.

Direct contact met een Advocaat

Vul het formulier in en een ervaren advocaat neemt gratis contact op voor uw strafbeschikking en verzet

uw gegevens worden versleuteld verzonden via een beveiligde verbinding (controleer het slotje in uw adresbalk)

Wat wij u bieden

  1. Deskundig advocaat adviseert over uw strafbeschikking
  2. Hulp bij het instellen van verzet (bezwaar)
  3. Binnen 24 uur contact met een advocaat 
  4. Vertrouwelijk en gratis eerste gesprek
  5. Duidelijke redelijke kosten (ook pro-deo).
  6. Directe Email en 06-nummer advocaat

strafbeschikking bij omzittingen gaan vaker plaatsvinden

07-03-2016

Strafbeschikking bij omzitting wordt vaker toegepast. Sta er niet alleen voor en neem een advocaat mee