Strafbeschikking advocaat geregeld

Strafbeschikking? Voorkom strafblad!

Strafbeschikking ontvangen: Wat moet ik nu doen?

Een strafbeschikking houdt in dat u zonder tussenkomst van een rechter, een straf krijgt van de Officier van Justitie (aanklager). U ontvangt dan een brief waarin de aan u opgelegde straf is vermeld of een oproeping voor een om zitting. Dit is een gesprek bij de Officier van Justitie. Deze beschikking kan een taakstraf van maar liefst 180 uren inhouden, een geldboete of een rij-ontzegging van zes maanden.

Dit is een eenvoudige en goedkope manier om zaken af te doen voor de Officier van Justitie. 

 

- MAAR PAS OP -

 

Voor u betekent de strafbeschikking:

  • Een straf, waar geen rechter naar heeft gekeken! (was u wellicht vrijgesproken? Is de straf wel passend?)
  • Een aantekening op uw strafblad (wat problemen kan geven bij een Verklaring over gedrag; VOG).

Het is belangrijk om niet zomaar de strafbeschikking te accepteren en eerst een ervaren  advocaat naar uw zaak te laten kijken. Voor het instellen van verzet geldt een korte termijn!

 

Ik heb een strafbeschikking ontvangen. Wat nu?

Leg uw zaak voor aan een deskundig strafrechtadvocaat en vul het formulier in. De strafrecht advocaat kan het strafdossier voor u opvragen en stelt zo nodig verzet voor u in en staat u verder bij. De advocaat neemt gratis contact op, werkt landelijk & ook pro deo!

 Klik hier voor gratis & vrijblijvend contact met een advocaat voor verzet

 

Accepteer nooit zomaar uw strafbeschikking

Een strafbeschikking wordt vaak opgelegd aan het begin van het strafproces. Vaak is niet eens volledig strafdossier (proces-verbaal) aanwezig. Een rechter legt dan vaak na verzet een lagere straf op of komt tot vrijspraak, als de beschikking niet wordt ingetrokken (geseponeerd) als verzet is ingesteld. Dit temeer nu de straf die een Politierechter oplegt vaak lager is dan de richtlijn van het Openbaar Ministerie, waar de beschikking op is gebaseerd. En als u dan al bij de rechter komt duurt dit vaak zo lang, dat vaak sowieso een strafkorting aan de orde is, in verband met overschrijding van de redelijke termijn. Het is belangrijk nooit een strafbeschikking te accepteren voordat een advocaat naar uw zaak gekeken heeft, zeker omdat op dat moment, bij gebreke van een volledig strafdossier, niet valt te beoordelen door Officier van Justitie of verdediging, dat de opsporing wel goed (rechtmatig) is gedaan of dat sprake is van een vormverzuim.

Wij vragen voor u het dossier op, beoordelen uw zaak, stellen zo nodig verzet in en staan naast u bij  eventuele zitting bij de politierechter.

 

Vul het formulier in en een advocaat neemt gratis en vrijblijvend contact met u op

Direct contact met een Advocaat

Vul het formulier in en een ervaren advocaat neemt gratis contact op voor uw strafbeschikking en verzet

uw gegevens worden versleuteld verzonden via een beveiligde verbinding (controleer het slotje in uw adresbalk)

Er zijn op dit moment geen nieuwsberichten beschikbaar.

Wat wij u bieden

  1. Deskundig advocaat adviseert over uw strafbeschikking
  2. Hulp bij het instellen van verzet (bezwaar)
  3. Binnen 24 uur contact met een advocaat 
  4. Vertrouwelijk en gratis eerste gesprek
  5. Duidelijke redelijke kosten (ook pro-deo).
  6. Directe Email en 06-nummer advocaat

Strafbeschikking en strafblad

Een strafbeschikking heeft gevolgen voor uw strafblad.

Deze wordt namelijk net als een veroordeling door een rechter of transactie met de Officier van Justitie, vermeld op uw Justitiƫle documentatie en kan voor het krijgen van een zogenaamde Verklaring over het gedrag (voor het krijgen of behouden van werk) gevolgen hebben. Deze VOG wordt door Justitie afgegeven en bij de beoordeling van een aanvraag wordt ook naar een geaccepteerde strafbeschikking gekeken.

Als u een strafbeschikking betaald heeft, dan staat deze vast. Betaal dan ook nooit een boete voor een strafbeschikking, zeker niet als sprake is van een misdrijf (zoals mishandeling, vernieling, bedreiging of diefstal) voordat u met een advocaat heeft gesproken.

Deskundig in strafbeschikking

Een Advocaat van strafbeschikking-advocaat.nl is deskundig en staat voor een een goede behandeling van uw strafbeschikking.